Epistel mei 2017: Verbinden

|   Epistels

Symposium “Go Your Own Way: Carrièreperspectief voor Junior Epidemiologen”

Op donderdagmiddag 30 maart vond de eerste activiteit georganiseerd door de werkgroep Junior Epidemiologen plaats in Stadskasteel Oudaen te Utrecht. Het onderwerp van het symposium was ‘carrièreperspectief voor junior epidemiologen’ en we konden in totaal 80 junior epidemiologen uit heel Nederland als deelnemers verwelkomen.

De middag werd afgetrapt door Marjolein Blaauboer, spreker namens postdocnl, een platform dat postdocs in Nederland vertegenwoordigt en verenigt. Daarna vonden er speeddates plaats, waarbij de deelnemers met elkaar en met de sprekers één op één in enkele minuten met elkaar konden sparren over een centrale vraag. Na een gezellige koffiepauze werden er vier verschillende carrièrepaden belicht: werken bij een wetenschapsbureau (Job van der Palen en Bianca Boxma), in het bedrijfsleven (Stefan de Vogel), als ZZP’er (Yolba Smit) en in de academische setting (Maurice Zeegers). Er was veel ruimte voor vragen, waar de deelnemers uitgebreid gebruik van maakten. Het symposium werd afgerond met een borrel aan de Oude Gracht, waarbij iedereen kon napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Het symposium werd door de deelnemers beoordeeld met gemiddeld een 8, dus zeker voor herhaling vatbaar!
Op 7 juni staat de volgende activiteit van de werkgroep Junior Epidemiologen gepland: een pre-conferentie van de WEON 2017 in Antwerpen. Hierbij zal in een interactieve College Tour de toekomst van de epidemiologie worden besproken met twee sprekers die langdurige ervaring binnen het epidemiologisch onderzoek hebben: Jan Vandenbroucke en Jos Twisk.

Back