Epistel juli/augustus 2017: Voorwoord

Beste lezer,

Deze zomereditie van Epistel vertelt Tessa Roseboom over haar werk en carrière in de rubriek “Hoe gaat het met…”. Tevens brengen we het volgende deel van het kinderboek over epidemiologie. In de verbindingsketen vertelt Marieke Snijder over de HELIUS studie.

Read more

Epistel juli/augustus 2017: Organisatie

Vacature: twee nieuwe leden voor de VvE werkgroep PR gezocht!

Ben je enthousiast, heb je oog voor layout en vind je het leuk om activiteiten te organiseren dan is de werkgroep PR op zoek naar jou!

Read more

Epistel juli/augustus 2017: Organisatie

Arts-epidemioloog

Informatie met betrekking tot het gebruik van de titel arts-epidemioloog.

Read more

Epistel juli/augustus 2017: Onderzoek

COREON: vragenlijst

Vanuit COREON is het verzoek gekomen om een vragenlijst in te vullen in zake het ruimer ter beschikking stellen van menselijk weefsel voor onderzoeksdoeleinden.

Read more

Epistel juli/augustus 2017: Onderzoek

Landkaart epidemiologische onderzoeksinstituten op nieuwe VvE website

Op de VvE website vindt u onder het speerpunt Onderzoek een landkaart van Nederland. In de landkaart wordt een overzicht gegeven van instituten in Nederland, waar epidemiologisch onderzoek wordt verricht.

Read more

Epistel juli/augustus 2017: Onderwijs

Vervolg: Papa telt zieke mensen (Jan P. Vandenbroucke)

DEEL 8, HOOFDSTUK 3 - Over Besmettelijke Ziekten

Inenten tegen besmettelijke ziekten Mensen kunnen uit zichzelf weerstand verwerven tegen ziektekiemen zoals bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Deze weerstand is erg nuttig.

Read more

Epistel juli/augustus 2017: Verbinden

WEON pre-conference College Tour: A glimpse into the future of epidemiology

Op woensdag 7 juni hebben we onze tweede activiteit georganiseerd als VvE Werkgroep Junior Epidemiologen. Dit was een pre-conference van de WEON 2017 in Antwerpen, met als onderwerp de toekomst van de epidemiologie.

Read more

Epistel juli/augustus 2017: Verbinden

Verbindingsketen

Vorig jaar is in Epistel begonnen met verbindingsketens. De bedoeling is een trits van collega’s aan het woord te laten over een bepaald onderwerp. Een collega die aan het woord is geweest geeft de beurt door aan een andere collega en zo ontstaat een verbindingsketen. In deze Epistel beantwoordt Marieke Snijder (AMC) een vraag van Mariette Hooiveld:

Read more

Epistel juli/augustus 2017: Verbinden

Hoe gaat het met...

Prof. Dr. T.J. (Tessa) Roseboom

Hoogleraar Vroege ontwikkeling en gezondheid aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA)

Read more